dissabte, 22 de maig del 2021

7. 3 de juny : Dia Mundial de la Bicicleta

El Dia Mundial de la Bicicleta, se celebra el 3 de juny de cada any, gràcies a un decret de l'ONU, proclamat l'any 2018. L'objectiu essencial de commemorar aquesta data és donar-li més protagonisme a un mitjà de transport com és la bicicleta i que el mateix puga servir per a pal·liar una mica la crisi del món actual a causa de la contaminació i al canvi climàtic que està experimentant el planeta. 

Les bicicletes han sigut utilitzades com a mitjà lúdic de transport des de fa més de dos segles. El seu ús s’ha popularitzat enórmement en els últims anys com una proposta racional i ecològica. T’animem a utilitzar la bici per a moure’t per la ciutat. València és una ciutat ideal per a fer-ho i la llibertat, rapidesa i la sensació de benestar que ens proporciona la bicicleta és incomparable a cap altre mitjà de locomoció.

La felicidad es un concepto abstracto, que se convierte en una sensación muy concreta con solo ir en bicicleta camino del mar. Aprender a montar en bicicleta es el primer desafío de cualquier niño, la primera lección que aprende ante la futura adversidad, sino pedaleas, te caes, una enseñanza, que a su vez te concede la primera libertad".

                    Fragment de l'escriptor i columnista Manuel Vicent, extret del seu llibre Radical Libre (2012) 


LA BICICLETA, MÉS QUE UN TRANSPORT



RECURSOS PER ANAR AMB BICI 


ACTIVITAT: DIBUIXEU UNA BICI AMB EL NOM DE LES DIFERENTS PARTS QUE LA FORMEN I ANOTEU ELS AVANTATGES D'USAR LA BICI:

Els beneficis de la bicicleta

Passejar en bicicleta és un esport apte per a totes les edats i comporta una despesa energètica considerable.

Si es pedaleja a un ritme mitjà, es cremen entre 300 i 600 calories per hora.

Si es pedaleja a un ritme més elevat (uns 20 km/h) es passa de les 500/600 kcal/h.

Serveix per a muscular el cor lleugerament, ventilar els pulmons i oxigenar els músculs, per tant preveu les malalties cardiovasculars.

A més, quan anem en bicicleta no aguantem el pes del nostre cos, per tant és una activitat ideal per a persones amb sobrepès, amb articulacions febles o per a aquelles que es recuperen d'una lesió o ferida.

Gràcies a la bicicleta es musculen les cuixes, els panxells i les natges, i també es treballa el tors, els braços, la part baixa de l'esquena i els abdominals, sobretot els laterals. A banda dels beneficis físics, quan un s'acostuma a anar en bicicleta s'eviten els embussos de trànsit, es respira aire fresc, s'estalvia temps i diners en combustible, i a més es segreguen endorfines.

El ciclisme no només és una activitat positiva per a la salut de les persones que el practiquen, sinó que a més és sostenible i contribueix a la conservació del medi ambient, ja que ens permet moure’ns sense impactar en la natura o el món urbà i no contamina el planeta.


FEU UN CÒMIC O UN VÍDEO SOBRE ELS AVANTATGES QUE SUPOSA  ANAR AMB BICI o també per promoure accions útils per a solucionar l'emergència climàtica que sofrim com: la reducció de la crema de combustibles fòssils i la recuperació dels ecosistemes autòctons, mitjançant el consum de productes locals, el foment del transport sostenible, l'estalvi d'energia i l'aprofitament de les renovables, especialment la solar, proposar consumir poc i residus zero, etc. 





Hi ha monstres voltant pel planeta: volen sobre el teu cap, viuen a les profunditats del mar i fins i tot s’amaguen a les clavegueres. Provoquen tempestes, assequen llacs i espanten els animals. 
Només herois mediambientals com tu poden derrotar-los! Fes-te petit activista i ajuda’ns a vèncer aquestes malvades criatures!







Podeu dibuixar-lo vosaltres o utilitzar les aplicacions StoryboardPixton. Exemples:

AVANTATGES D'ANAR AMB BICI


VIATGE A L'ALBUFERA



UN MÓN MILLOR





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

4. Lectures 3a avaluació