MÚSICA

CANÇONS QUE ENS AGRADEN


"Qui canta els seus mals espanta", i és que cantar ens fa feliços, perquè quan cantem connectem amb aquelles emocions que ens aporten benestar.

Si tenim un mal moment i sentim una cançó que ens fa vibrar, que ens agrada i que ens transporta a uns records bonics, segurament millorarem el nostre estat d’ànim. Però si a més a més cantem, ens transportem a un estat d’eufòria que ens permet evadir-nos dels problemes que ens tenien capficats, perquè l’oïda, la veu i el cos i la ment es concentren en una sola cosa que ens fa estar plenament connectats amb l’Ací i l’Ara.


Cantar mentre treballem o faenegem

Fins fa ben poc temps la gent cantava mentre treballava, es cantaven tonades que acompanyaven i alleugerien faenes com els treballs del camp; trobem cançons per aplegar olives, per segar, etc. D’altres que es cantaven en treballs rutinaris i en comunitat, com els romanços, que tant podien ser cantats per cosidores com per pescadors, mentre feien faenes que els permetien seguir el fil d’una història que narrava fets alliçonadors, històrics o successos recents.

Les cançons acompanyaven també les faenes de la llar i les estones vora el foc, en família. Eren, doncs, una eina de transmissió oral que, de generació en generació, ajudava a crear un imaginari col·lectiu i a traspassar valors, conceptes morals i coneixements sobre el funcionament social.


Per què ja no cantem tant?

Les tipologies de faenes han canviat, i ningú s’imagina un oficinista cantant un romanç davant l’ordinador, perquè desconcertaria els companys; i la música s’escolta en format àudio, via cascs, de forma individual.

LES NOSTRES CANÇONS FAVORITES

Durant el curs, anirem seleccionant les nostres cançons favorites per compartir-les en la megafonia de l'Institut. Presentarem la lletra, els intèrprets i informació sobre el disc on s'inclouen. L'acompanyarem amb alguna foto o dibuix que l'il·lustren per fer un cartell de presentació que difondrem en les xarxes socials del centre. 

El criteri de selecció serà: qualitat musical i de la lletra, connexió amb un tema d'actualitat o d'interés general, diversitat lingüística (caldrà traduir la lletra al valencià si està en una altra llengua).
Evidentment, el contingut de la cançó haurà de tractar d'un tema d'interés o d'actualitat i contenir un missatge positiu ja que es tracta d'informar-nos i d'animar-nos amb musica de qualitat.

Començarem amb una cançó del grup ELS CATARRES del seu disc BIG BANG, que va obtenir el disc d'or i arribà a les 20.000 còpies venudes.


Big Bang està disponible en descàrrega gratuïta al lloc web de la banda i és accessible a tothom que el vulga escoltar. També podeu escoltar el seu últim disc: Tots els meus principis


L’ODISSEA Tu saps molt bé que no és un joc que no tot és qüestió de sort l’èxit somriu al decidit però és l’esforç qui fa el camí Ets un guerrer de cor gegant, sempre una passa per davant, no esperis res i ho podràs tot, l’instint et portarà allà on vols Creua la terra pas a pas, fes-la teva, tot aprenentatge serà poc, tasta el plaer i la bellesa i si algun dia perds el nord Aquí t’espera el meu somriure les mans esteses dels que t’estimen Aquí t’espera el meu somriure l’empenta que fa girar el món al nostre favor Tu saps molt bé que tindràs por que no serà un camí de flors treu tot l’heroi que portes dins que no t’espanti un nou matí Ets un imant de reptes grans, fidel als somnis més llunyans que avui et fan emprendre el vol seguint l’espurna d’un nou sol

Comentem la lletra i la música de la cançó 💽 :

💭 Què et recorda el títol? 

😀😂😖Quines sensacions has tingut en escoltar la cançó?

💬 Quin missatge ens transmet? Estàs d’acord o en desacord amb el missatge? Per què?

 
Cap comentari:

Publica un comentari

Mesopotàmia i Egipte