diumenge, 18 d’abril de 2021

CREACIÓ D'UN VIDEOPOEMA

La videopoesia o el videopoema és un gènere audiovisual que es compon d'imatges, sons i paraules que interactuen entre si per a produir originals creacions artístiques.

ACTIVITAT: després de veure alguns models de videopomes, elaboreu per parelles el vostre seguint les següents indicacions

  1. Seleccioneu el poema que més us agrade dels que heu inventat vosaltres. O bé, creeu un nou poema visual sobre la natura a la ciutat, per exemple, sobre el nostre hort urbà.
  2. Prepareu el text: feu una pluja d'idees amb paraules i expressions sobre l'hort (vida, natura, colors, terra, herba, marietes, papallones, ...) i dibuixeu o fotografieu el que represeten eixes paraules. Llegiu-les transmetent el sentiment i l'emoció que predomina en cadascun (felicitat, tristesa, admiració, alegria, por,..).
  3. Les imatges i la música complementen el text oral o escrit,  donen més profunditat i aporten metàfores visuals que l'enriquiran. Quan més originals siguen, millor.
  4. Decidiu el lloc on l'aneu a gravar perquè es transmeta millor la idea.
  5. Edició del video:  No oblideu usar la primera o les dos primeres fotos per a indicar el títol del vostre treball (títol del poema autor autors del vídeo). Al final del vídeo, indiqueu el lloc on l'heu gravat i la data de creació. A més, sempre és necessari esmentar la procedència de les fotos, el títol i l'autor de la cançó o música emprats. 
  6. Duració: al voltant de 2 minuts.

 
DATA DE LLIURAMENT DEL TREBALL I PRESENTACIÓ DEL VIDEOPOEMA o del POEMA VISUAL: divendres 30 d'abril.


Valoració dels poemes:
  • la interpretació: memorització, vocalització, volum i gesticulació adequada, es transmet el sentiment del poema
  • el contingut: idees o sentiments que es transmeten
  • la creativitat: originalitat de les idees, de les imatges i de la música presentades.
Exemples de videopoemes realitzats per l'alumnat de l'IES Serpis:
També podeu fer un vídeo de poesia dibuixada, com aquest:Ací teniu altres exemples de videopoemes: Veus mirades I també de fotografies sobre la natura, amb les quals podeu participar en el concurs La natura a la ciutat:


Cap comentari:

Publica un comentari

Mesopotàmia i Egipte